Tactisch Inkoper

 • 40 uur
 • Drachten
 • HBO
 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 3000,- en maximaal € 4500,-
 • Vakantiegeld en een 13e maand
 • Een tijdelijk contract met als doel een vast contract
 • De mogelijkheid om gedeeltelijk vanuit huis te werken

De uitdaging

Vanuit Drachten voorziet Dunlop met haar transportbanden de gehele wereldmarkt. Als Tactisch Inkoper vervul je hierbij binnen een team van 4 professionals een cruciale rol. Van Dunlop wordt verwacht en geacht dat zij producten van het hoogste niveau produceert om zo koploper te blijven in haar industrie. Jij weet wat er speelt op de markt. Hierdoor kun je zowel op tactisch als strategisch niveau inzicht geven op het gebied van slimme inkoop van een verscheidenheid aan bestanddelen, supply chain risico’s en kansen voor Dunlop. Je zult met (potentiële) leveranciers om tafel gaan om te onderhandelen over onder andere de inkoop van verschillende chemicaliën, roeten, polymeren, oliën en weefsels. Ook zal jouw knowhow breder van pas gaan komen in bijvoorbeeld tenders en diverse projecten die de komende jaren op het pad gaan komen van Dunlop.

Wij verwachten dat jij je thuis voelt in de technische/chemische procesindustrie en je dat je enthousiast wordt van innovatie en verandering. Je draagt de verantwoordelijkheid voor het gehele inkoopproces en rapporteert aan de teamleider. Contractmanagement, het bewaken en verbeteren van leveranciersprestaties op het gebied van kwaliteit, levertijd en prijs vallen binnen jouw dagelijkse taken.

Samen met het ervaren en enthousiaste inkoopteam ben je verantwoordelijk voor een jaarlijks inkoopvolume van meer dan 40 miljoen euro. Naast de nauwe samenwerking met jouw drie inkoopcollega’s en teamleider werk je ook veel samen met de afdelingen Engineering, R&D, Planning en productie. Je zult onder begeleiding van de Teamleider Inkoop inzicht krijgen in het gehele productieproces van grondstof naar eindproduct. Door jouw expertise, ervaring en gedrevenheid kost het jou geen moeite om het grotere geheel te overzien en pak je taken zelfstandig op. Zo ben je in staat om de inkoop bij Dunlop continu naar een hoger niveau te tillen.

Wat wij jou te bieden hebben?

 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 3000,- en maximaal € 4500,- conform de CAO Rubber & kunststof;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 26 vakantiedagen + 11,5 ADV dagen, 8% vakantiegeld, een 13e maand, een bedrijfsfietsplan en een goede pensioensregeling;
 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en opleiding;
 • Omdat Dunlop steeds in ontwikkeling blijft, zijn er de komende jaren ook concrete doorgroeimogelijkheden binnen jouw functie.
 • De mogelijkheid om gedeeltelijk vanuit huis te werken.

Het ideaalprofiel

 • Je hebt een afgeronde opleiding op Hbo/bachelor niveau. Met chemische technologie kom je vanaf de eerste dag in de juiste versnelling. Technische bedrijfskunde, supply chain management of procestechnologie zijn goede alternatieven.
 • Een aanvullende NEVI opleiding (NEVI MIL of NEVI 1) versnelt jouw inwerkproces.
 • Je hebt het liefst werkervaring in een vergelijkbare rol als inkoper in een industriële internationale omgeving, waarbij je toe bent aan een 2e of 3e baan.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels.
 • Je hebt een sterke affiniteit met techniek en chemie.
 • Je bent een procesdenker en beschikt over de capaciteit om vooruit te kijken.

 

Ben jij toe aan een volgende stap in jouw carrière als inkoper en heb je interesse in deze functie bij ons bedrijf? Dan zijn wij erg benieuwd naar jouw CV en motivatie! ASBR YouManagement begeleidt Dunlop exclusief bij het hele proces. Je kunt je vandaar (vertrouwelijk) richten tot ASBR YouManagement, Heleen Wielinga. Voor vragen of een toelichting kun je contact met Heleen opnemen via 088-1260440 (van 08:30 uur tot 17:00 uur) of via de mail: h.wielinga@asbr.nl.

Over Dunlop Conveyor Belting

Dunlop Conveyor Belting in Drachten is zonder enige twijfel wereldmarktleider als het gaat om het innoveren, verfijnen en produceren van ‘long life’ rubberen transportbanden. De banden vinden hun toepassing over de hele wereld binnen een scala aan industrieën. Ze hebben één ding gemeen; ze leveren onder zeer verschillende weers-, belastbaarheids- en bedrijfsomstandigheden maximale prestaties en kennen een uitzonderlijke operationele levensduur.

Als onderdeel van Fenner, in 2018 overgenomen door Michelin, heeft Dunlop vanuit Drachten met bijna 300 werknemers (exclusief 100 medewerkers buiten Nederland) de positie en slagkracht van een wereldwijde koploper en trendsetter voor wat betreft rubberen transportbanden. Gedragen, gesouffleerd en gefaciliteerd door internationaal zeer grote – financieel gezonde – spelers, heeft zij de wendbaarheid, handelsgeest, mensgerichtheid, innovatiedrang en lokaal ondernemerschap van een sterk MKB-bedrijf altijd behouden. Alle medewerkers van Dunlop hebben dagelijks zelfs directe impact op een hele sector, waarin zij onbetwist leidend en beeldbepalend is.

De transportbanden worden overal in de wereld geleverd, maar uitsluitend in Nederland geproduceerd. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van de producten altijd gewaarborgd blijft. Dunlop draagt dagelijks bij aan de missie van haar moeder; het bieden van mobiliteitsoplossingen vanuit rubbertechnologie.

Meer informatie over ons bedrijf vind je hier.

Informatie video

Enthousiast geworden over een baan bij Dunlop na lezen van deze vacature? Bekijk de video hiernaast en laat je CV en motivatie achter!

LEES DE VERHALEN VAN ONZE MEDEWERKERS

Bij Dunlop Conveyor Belting geloven we dat om de beste te zijn, we de beste mensen nodig hebben, omdat mensen het verschil maken! Dankzij onze expertise, ervaring en vakmanschap zijn wij al jaren aantoongevend in wat we doen.

Succesverhalen