Over Dunlop Conveyor Belting

Dunlop Conveyor Belting in Drachten is zonder enige twijfel wereldmarktleider als het gaat om het innoveren, verfijnen en produceren van ‘long life’ rubberen transportbanden. Met meer dan 100 jaar aan geschiedenis en ervaring, draagt Dunlop al een flinke tijd bij aan de tradities en economie in Drachten. En daar zijn we trots op.

Onze banden vervullen een belangrijke rol in vele verschillende industrieën, maar iedere Dunlop-transportband heeft één ding gemeen: hij is ontworpen om de sterkste, best presterende en duurzaamste transportband van zijn soort te zijn ter wereld.

Hieronder een greep uit de belangrijkste industrieën waarvoor wij onze banden maken:

 

 

Onze transportbanden worden overal in de wereld geleverd, maar uitsluitend in Drachten geproduceerd. Hierdoor hebben we van begin tot eind de volledige controle over de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze producten. In onze fabriek in Drachten produceren we al onze eigen rubbercompounds en zijn we daarnaast dagelijks bezig met het testen, onderzoeken en ontwikkelen van nieuwe productsoorten.

 

Wil jij onderdeel worden van onze missie en je aansluiten bij ons team?

Kijk dan bij onze openstaande vacatures of neem contact op met onze HR-afdeling via jobs@dunlopcb.com.

Terug in de geschiedenis:

De geschiedenis van Dunlop gaat terug tot het einde van de 19e eeuw toen een lokale onderneming een oliemolen bouwde. De wanden van het oorspronkelijke gebouw maken nog steeds deel uit van ons hoofdgebouw, wat zich bevindt op de Oliemolenstraat.

Tot op de dag van vandaag heeft de ontwikkeling van Dunlop als bedrijf niet stilgestaan. Wij nemen je graag mee in de geschiedenis van ons bedrijf

Hoe het verder ging...

Tussen 2008 en 2010 openen we een aantal Dunlop Service-faciliteiten in heel Europa en het Midden-Oosten en beginnen we aan een ambitieus groeiplan, vastbesloten om in alle opzichten de ware marktleider te blijven. In de daaropvolgende jaren worden er verschillende belangrijke investeringen gedaan, waaronder een nieuwe vulkaniseerpers en de meest geavanceerde staalkoordproductielijn die er binnen de branche bestaat. In 2018 wordt Dunlop Conveyor Belting, als onderdeel van de Fenner Group, overgenomen door Michelin, die wordt beschouwd als een van de meest innovatieve, milieuvriendelijke en best presterende bedrijven ter wereld. En in 2021 vieren we ons 100-jarig bestaan.

Maar één ding dat nooit is veranderd aan dit geweldige bedrijf, is wat sinds 1921 altijd de belangrijkste reden voor ons succes is geweest – de mensen.
Wij geloven dat we om de beste te zijn, de beste mensen nodig hebben. Omdat het onze mensen zijn die het verschil maken!

Ons team bestaat inmiddels uit meer dan 300 Dunloppers, waaronder machine operators, monteurs, laboranten, in- en verkopers, productontwikkelaars, laboranten, planners en nog veel meer. Allemaal met één gemeenschappelijke missie: Wereldwijd dé producent en leverancier zijn en te blijven, van de meest veilige en complete transportbanden.

Wil jij onderdeel worden van onze missie en je aansluiten bij ons team?

Kijk dan bij onze openstaande vacatures of neem contact op met onze HR-afdeling via jobs@dunlopcb.com. ?